DK

Aalborgs nye svømmehal kontrasterer den eksisterende lukkede bygningsmasse, ved at fremstå som en åben og let bygning. Den rejser sig som en gigantisk bølge over bassinerne og falder ned mod syd for at  fange landskabets bevægelser.

Aalborg Kommune har ønsket en ny attraktiv svømmehal. Den nye svømmehal skal indgå som en naturlig og sammenhængende del af Gigantiums eksisterende anlæg.

Den nye svømmehal kontrasterer den eksisterende lukkede bygningsmasse, ved at fremstå som en åben og let bygning. Den fremstår som en selvstændig bygning der i et dynamisk formsprog rejser sig som en gigantisk bølge over bassinerne og falder ned mod syd for at afskærme mod direkte sollys og samtidig fanger landskabets bevægelser.
Tagfladen løfter sig over indgangen mod øst og anviser på elegant og dramatisk vis hovedankomsten. Ligeledes løfter taget sig over bassinerne og skaber et stort og luftigt rum, der udspændes af de markante limtræs drager.

Svømmehallen er delt op i to principielle dele, en funktionsdel og en vanddel. Funktionsdelen danner ryg mod skøjtehallen og den nye foyer. Denne del indeholder alle svømmehallens servicefunktioner som billettering, café, omklædning og wellness. Vanddelen vender ud mod landskabet mod syd og øst og indeholder alle bassinerne.

  • Projektperiode 2010 - 2011
  • Omfang 8.000 m²
  • Byggesum 75 mio. k.
  • Anvendelse Svømmehal
  • Adresse Willy Brandts Vej 31, 9220 Aalborg
  • Bygherre Aalborg Kommune
  • Ydelse Totalrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Ingeniør Grontmij
  • Udbudsform Konkurrence
  • Entreprenør NCC AS
  • Energiklasse BR 10
TILBAGE TIL TOP