DK

Friplejehjemmets naturskønne beliggenhed er et særlig aktiv. Bygningen udformes med ønsket om at inddrage omgivelserne ved at skabe nogle oplevelsesrige uderum samt orientere boliger og de primære opholdsrum med udsigt over de grønne friarealer.

Friplejehjemmet omfatter 54 boliger fordelt i 3 grupper. Boligerne i den enkelte gruppe knytter sig til et samlet rumligt forløb af fælles opholdsrum, der understøtter hensyn til beboere med demens.
Projektets naturskønne beliggenhed er et særlig aktiv. Bygningen udformes med ønsket om at inddrage omgivelserne ved at skabe nogle oplevelsesrige uderum samt orientere boliger og de primære opholdsrum med udsigt over de grønne friarealer.
Bygningen opføres i 3 etager. De fælles opholdsrum er orienteret mod udsigten mod syd, mens gangforløbet med mindre opholdsoaser ligger omkring en beskyttet gårdhave. Et centralt placeret fælles trapperum og orangeri samler huset, der aktiveres vertikalt såvel som horisontalt. Et større fælles aktivitetsrum er placeret i stueplan i forbindelse med hovedindgangen og ankomstområdet.
Vi har i samarbejde med bygherren udarbejdet byggeprogram og et udvidet dispositionsforslag, hvorefter projektet er udbudt i totalentreprise.

  • Projektperiode 2011 -2015
  • Omfang 5.100 m²
  • Byggesum 120 mio. kr.
  • Anvendelse Friplejehjem
  • Adresse Slet Møllevej, Slet
  • Bygherre Danske Diakonhjem
  • Ydelse Bygherrerådgivning
  • Bygherrerådg. ERIK arkitekter
  • Landskab ERIK arkitekter
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør JFP AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Thomas Pedersen

Arkitekt / Bygherrerådgiver / Partner

T [+45] 2045 4022

tp@erik.dk

TILBAGE TIL TOP