DK

Naturdaginstitutionen Bakkely er indrammet af et grønt uderum mellem græsklædte jordvolde og det eksisterende poppelhegn.

Naturdaginstitutionen Bakkely ligger i tilknytning til Ellekærskolen, men udgør et selvstændigt bygningsafsnit. Den ligger placeret syd- og østligt på grunden, hvorved den medvirker til at skabe et indrammet grønt uderum mellem græsklædte jordvolde og det eksisterende poppelhegn. Herved er de primære uderum støjmæssigt afskærmet fra den nærliggende Åby Ringvej. Samtidig ligger alle grupperum og legepladser orienteret mod sydsolen.

Bygningen er en langstrakt krop samlet under ét præcist tag med udhæng, som skærmer rummene og giver plads for overdækket udeophold rundt om bygningen. En stor lanterne og en række ovenlys supplerer dagslysindfaldet inde i bygningen.

Energitiltag: 10 m2 solceller, varme og ventilation, solorientering, stort tagudhæng, ekstra isolering, komprimeret bygningsvolumen.

  • Projektperiode 2010 - 2011
  • Omfang 1.200 m²
  • Byggesum 13,5 mio. kr.
  • Anvendelse Integreret naturinstitution
  • Adresse Jernaldervej 1, 8210 Aarhus V
  • Bygherre Aarhus Kommune
  • Ydelse Arkitektrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Landskab ERIK arkitekter
  • Ingeniør MOE AS
  • Udbudsform Totalentreprisekonkurrence
  • Entreprenør Bodilsen Totalbyg AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Morten Bluhm

Arkitekt / Tegnestueleder, Aarhus

T [+45] 6161 1299

mb@erik.dk

TILBAGE TIL TOP