DK

På et af Aalborgs største byudviklingsområder Eternitgrunden opføres erhvervshuset Fronthuset på i alt 7.000 m². Bygningen bliver et markant vartegn med en meget synlig placering ved et af byens store trafikale knudepunkter på hjørnet af Østre Allé og Sønderbro.

Fronthuset rejser sig med 6.000 m² fordelt på syv etager og 1.000 m² kælder. Bygningen er inspireret af de karakteristiske shedtage på de gamle lagerhaller, der ligger på nabogrunden for Dansk Eternit. Det indrettes som fleksible lejemål med stor vægt på en optimal arealudnyttelse. Bygningen er udformet, så der er adgang til altaner fra alle lejemål.

Byggeriet opføres med fokus på bæredygtighed og vil have et godt og naturligt indeklima, hvor komfort, belysning og akustik tilgodeses.

I valget af tekniske installationer anvendes der materialer med et lavt energiforbrug i alt lige fra lysarmaturer til ejendommens generelle styring. Kælderen vil blive hjemsted for husets avancerede grundvandsteknik, der sikrer en CO2-neutral køling af hele huset.

Første spadestik blev efter planen taget i marts 2015, og Fronthuset forventes at være indflytningsklar 1. juli 2016.

  • Projektperiode 2015-2016
  • Omfang 6.000 m² + 1.000 m² kælder
  • Byggesum 70 mio. kr.
  • Anvendelse Erhvervshus
  • Adresse Eternitgrunden i Aalborg
  • Bygherre Søren Enggaard A/S
  • Ydelse Arkitektrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Landskab ERIK arkitekter
  • Ingeniør Sweco
  • Entreprenør HP Byg
  • Udbudsform Storentreprise
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Jesper Brøndum

Direktør i Aalborg / Partner

T [+45] 4129 3206

jb@erik.dk

TILBAGE TIL TOP