DK

Omdannelse af Brædstrup Sygehus til Livstilscenter, Sundhedscenter og Hospice

Området ved det nedlagte Brædstrup Sygehus og den tilhørende park danner ramme om det nye hospice. Ved udformning af projektet har det været afgørende at udnytte placeringen ved parken. Derfor udformes bygningen som en bue, der indrammer parken og lader patienter og pårørende mærke nærheden af naturen fra alle rum. Dertil bryder den kurvede form fornemmelsen af lange gange.

Det har været vigtigt at skabe et intimt og trygt miljø, som fungerer til dets funktion både ude og inde. Derfor er hovedindgangen og foyer husets centrale samlingspunkt. Herfra er der direkte adgang til opholdsstuer, personaleafsnit, mødefaciliteter og to sengestueafsnit, der er udformet så der bliver mindst mulig trafik på gangene. Fra hver sengestue er der mulighed for at kører sengen ud på en delvis overdækket terrasse. Alle sengestuer og opholdsarealer er sydvendte og hævet et niveau over parken, så beboerne får fornemmelsen af, at bo i parken, men stadig har en god privatsfære.

  • Projektperiode 2013 - 2015
  • Omfang 2.000 m²
  • Byggesum 40 mio. kr.
  • Anvendelse Hospice
  • Adresse Sygehusvej 18, 8740 Brædstrup
  • Bygherre Region Midt, Danske Diakonhjem
  • Ydelse Bygherrerådgivning
  • Bygherrerådgiver ERIK arkitekter
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør CJ Group Aarhus AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Thomas Pedersen

Arkitekt / Bygherrerådgiver / Partner

T [+45] 2045 4022

tp@erik.dk

TILBAGE TIL TOP