DK

KBH madhus har en målsætning om at forbedre folkesundheden på alle niveauer i samfundet ved at uddanne og inspirere kokke fra institutioner, sportsklubber og skoler og fritidshjem til at lave sundere og bedre mad. Vores projekt søger at understrege denne kvalitet og idealisme gennem enkle designelementer og bæredygtige løsninger.

Madhuset ønskede tre ting: synlighed, et udendørs køkken og et overdækket siddeareal. Køkkenet er indbygget i en ny rød pavillon der transformerer madhusets logo, branding og grafik til et ikon.

Pavillonen er lavet af præfabrikerede massive træelementer, beklædt med perforerede alu-plader. Den eksisterende ”betongulvflade” er afrenset og repareret. De sorte stålrammer med solsejl tilfører gården stoflighed og menneskelig skala.

I projektet forstærkes båndene mellem en fortolkning af modernistisk arkitektur, grafisk design, branding, økologi og genanvendelse. På den måde bygger projektet videre på KBH madhus’ egne værdier.

I 2009 vandt ERIK Arkitekter sammen med Punktum Design “Red Dot Award” for at brande KBH madhus gennem arkitektur.

  • Projektperiode 2008
  • Byggesum 2 mio. kr.
  • Anvendelse Madhus
  • Adresse Ingerslevsgade 44, København
  • Bygherre Københavns Kommune / KBH Madhus
  • Ydelse Arkitektrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Landskab Opland
KONTAKTPERSON:

Bo Jeppesen

Arkitekt / Partner

T [+45] 2892 4692

bje@erik.dk

TILBAGE TIL TOP