DK

Lauritz.com ønsker at åbne et nyt showroom og hovedsæde og flytte fra Herlev til Østerbro i København. Projektet omfatter transformering og etablering af nyt hovedsæde og showroom til Lauritz.com i en eksisterende lagerbygning på tre etager på Rovsinggade 68 på Østerbro opført i 1963.

Lauritz.com ønsker at åbne et nyt showroom og hovedsæde og flytte fra Herlev til Østerbro i København.

Lauritz Christensen Auktioner er et af Danmarks ældste auktionshuse. Med konvertering til www.Lauritz.com i slutningen af 1999, var Lauritz.com A/S det første auktionshus, der gik over til internetaktioner.

Projektet omfatter transformering og etablering af nyt hovedsæde og showroom til Lauritz.com i en eksisterende lagerbygning på tre etager på Rovsinggade 68 på Østerbro opført i 1963.

Ved transformeringen nedrives stort set alle indvendige bygningsdele samt lette og tunge facadepartier, således at kun enkelte trappekerner og det in-situ støbte søjle-dæk råhus bevares. Huset beklædes herefter med præfabrikerede lette facadeelementer og strækmetalplader i røde nuancer som signalbyggeri.

Indvendigt indrettes bygningen til kontorformål og showroom. I stueetagen etableres det store showroom i forbindelse med faciliteter for vurdering og ind- og udlevering af auktionsgenstande. Denne etage er åben for offentligheden. På 1. sal forberedes for indretning til kontor/erhverv for eventuel udlejning til en ekstern kreativ virksomhed. 2. sal indrettes fuldt apteret med kontorer, toiletkerner, auditorie, mødelokaler, kantine med mindre produktionskøkken samt fitnessrum. Vertikalt og centralt i bygningen anlægges en ny stor åben hovedtrappe, fra stue til 2. sal, hvorover der etableres et stort rytterlys. Desuden etableres to nye flugtvejstrapper samt to nye elevatorer. Fra flugtvejstrapperne er der ligeledes forbindelse til en ny 150 m² stor tagterrasse.

For Lauritz.com har det været et vigtigt parameter, at bygningen skulle indrettes generisk med lette skillevægge, således at indretningen er fleksibel og giver mulighed for at ændre indretningen som nye behov skulle opstå.

Udover ombygningen omfatter projektet div. miljøscreeninger samt nyetablering af parkerings- og udearealer.

Projektet er pt. under hovedprojektering og forventes ibrugtaget primo 2018.

 • Projektperiode 2016 -2018
 • Omfang 7.500 m²
 • Byggesum ca. 85 mio. kr.
 • Anvendelse Hovedsæde samt showroom
 • Adresse Rovsinggade 68, 2100 København Ø
 • Bygherre Lauritz.com
 • Ydelse Totalrådgivning
 • Arkitekt ERIK arkitekter og Leth & Gori
 • Landskab ERIK arkitekter
 • Ingeniør Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører
 • Udbudsform Hovedentreprise

EMA_GBH_RGB_udvalgt_316x200

 

KONTAKTPERSON:

Gert Bonde Harup

Arkitekt

T [+45] 2482 4670

gbh@erik.dk

TILBAGE TIL TOP