DK

Lavenergi villa Stampe er en utraditionel og spændende familiebolig inddelt i forskellige zoner og geometriske former, med pool- og wellnes-område.

Denne utraditionelle villa tager udgangspunkt i et kvadrat inddelt i forskellige zoner. En oval udskæring i den stramt geometriske form definerer et uderum og skaber spændende rumligheder i det fælles indendørs opholdsrum.

Tre forskellige afdelinger er placeret langs bygningens facader. Mod syd ligger ungdomsafdelingen grænsende op til en fælles TV-stue. Et cylindrisk element i overgangen mellem ungdomsafdelingen og husets primære opholdsrum indeholdende toilet- og badefaciliteter bliver det rumgivende omdrejningspunkt for TV-stue, opholdsstue og spiseplads. Langs øst facaden ligger et gæste- og kontorafsnit. En åben entré med transparente facader afgrænser forældreafdelingen, der har direkte udgang til den delvist overdækkede hovedterrasse. Fra denne afdeling er der også adgang til et pool- og wellness-område placeret i en selvstændig bygningskrop mod nord.
Husets primære opholdsrum omkranser det ovale terrasse-gårdrum. To separate bygningskroppe koblet til hovedhuset via smalle passager imiterer det ovale tema fra hovedhuset i en ekstrovert form og er med til at definere uderum og opholdsarealer omkring bygningskomplekset, der karaktermæssigt fremstår let med en listebeklædning i varme nuancer og store glaspartier.

 

  • Projektperiode 2008 - 2009
  • Omfang 560 m²
  • Anvendelse Privat bolig
  • Adresse Sundhøj, Glyngøre
  • Bygherre Privat
  • Ydelse Idé- og hovedprojekt
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Ingeniør Rambøll AS
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør Bodilsen Totalbyg AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Zoran Juresa

Arkitekt / RIBA / Partner

T [+45] 2028 0883

zj@erik.dk

TILBAGE TIL TOP