DK

Medborgerhuset bliver hjørnestenen i Silkeborgs nye Kulturstrøg med den Kreative Skole som nærmeste nabo.

Medborgerhuset bliver hjørnestenen i Silkeborgs nye Kulturstrøg med den Kreative Skole som nærmeste nabo. Bygningen er vinkelformet og i to plan plus kælder. Fire sale samt en række mødelokaler og kontorer udgør sammen med café og foyer programmet.

For at åbne den nye bygning mod Kulturstrøget mest muligt strækker foyeren sig langs hele medborgerhusets nordfacade. Ved hjørnet mod Den Kreative Skole er bygningen trukket tilbage og efterlader en bymæssig pladsdannelse, der overdækkes af bygningen på 1. sal, der rager ud over dette område. Selve foyeren er et 9 meter højt rum, der bindes sammen af en skulpturel ligeløbstrappe til førstesalen. Hér rager balkoner ud i foyerrummet med brystningsvægge i afrundede former.

Bygningen udføres i stueplan med facader i rustikke teglvægge i kulbrændte teglsten og hvidpudsede facader på den udragende førstesal. De store vinduespartier udføres i aluminiumsrammer, der skal fremstå naturanodiseret. Gulve udføres i enten ege-mosaikparket eller finkløvet naturskiffer i store formater.

  • Projektperiode 2008 - 2010
  • Omfang 1.825 m²
  • Byggesum 27 mio. kr.
  • Anvendelse Offentligt medborgerhus
  • Adresse Hostrupgade, 8600 Silkeborg
  • Bygherre Silkeborg Kommune
  • Ydelse Arkitekt-underrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Ingeniør Rambøll
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør MT Højgaard
  • Energiklasse BR 10

KONTAKTPERSON:

Morten Bluhm

Arkitekt / Tegnestueleder, Aarhus

T [+45] 6161 1299

mb@erik.dk

TILBAGE TIL TOP