DK

Inspirationen til Møllesøhusene er hentet i stedets oprindelige virke, idet parken i sin tid fungerede som bypark for områdets gamle mølle. Husene er placeret i landskabet, så de får karakter af pavilloner.

De tre solitære punktbebyggelser ligger på kanten af det åbne parkområde, hvor et parkerings- og garageanlæg danner ryg til bebyggelsen.
Placeringen på kanten giver plads til parkens almindelige brug som rekreativt område for byens borgere. Arealerne omkring husene fremstår grønne og uberørte, og forstærker idéen om en enkel parkbebyggelse.

Etageplanerne tager udgangspunkt i den gamle kornmølles vingeparti, med udskæringer i det kvadratiske volumen, der giver optimale udsigtsforhold og solindfald til hver lejlighed. Altanerne som fremkommer ved denne drejning, sikrer beboerne private udeopholdsarealer.

Det kvadratiske grundplan er drejet 17 grader i forhold til stueplan. Hvert punkthus har en central fordelingskerne indeholdende trappe og elevator på hver side af den repos, hvorfra der er adgang til de enkelte lejligheder.

  • Projektperiode 2006 - 2008
  • Omfang 4.500 m²
  • Byggesum 50 mio. kr.
  • Anvendelse 36 familieboliger
  • Adresse Bjerringbro
  • Bygherre Buus Totalbyg AS
  • Ydelse Arkitektrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Landskab ERIK arkitekter
  • Ingeniør ISC Rådgivende Ingeniører
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør Buus Totalbyg AS

KONTAKTPERSON:

Zoran Juresa

Arkitekt / RIBA / Partner

T [+45] 2028 0883

zj@erik.dk

TILBAGE TIL TOP