DK

Thyholm Børnehus er udformet som en række grupperum og værkstedsfunktioner, der i en vifteform åbner sig mod legeplads og udendørs værksteder, og med sine skæve vinkler rummer bygningen en stor variation af spændende rumligheder.

Thyholm Børnehus er en integreret institution til 124 børn, placeret i tilknytning til Thyholm Skole i Hvidbjerg.

Projektet er udformet som en række grupperum og værkstedsfunktioner, der åbner sig mod legeplads og udendørs værksteder i en vifteform. I bygningens centrum findes et fællesrum med adgang til køkken, musikrum og sidde-nicher.
Med sine skæve vinkler rummer bygningen en stor variation i rumligheder, og formår på trods af projektets størrelse, at fremstå i overskuelige enheder, som kan indtages i børnehøjde.

Arkitekturen rummer alsidige muligheder for det store fællesskab, de mindre grupper og den individuelle leg – såvel ude som inde.

Energitiltag:
Solceller, intelligent styring af lys, varme og ventilation, ekstra isolering, bygningsform, vinduesplacering og solorientering.

  • Projektperiode 2010 - 2012
  • Omfang 1.250 m²
  • Byggesum 16,8 mio. kr.
  • Anvendelse Integreret daginstitution
  • Adresse Rughavevej 18, 7790 Thyholm
  • Bygherre Struer Kommune
  • Ydelse Arkitektrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Landskab ERIK arkitekter
  • Ingeniør Stokvad AS
  • Udbudsform Totalentreprise
  • Entreprenør Bodilsen Totalbyg AS
  • Energiklasse Lavenergiklasse 2015

KONTAKTPERSON:

Zoran Juresa

Arkitekt / RIBA / Partner

T [+45] 2028 0883

zj@erik.dk

TILBAGE TIL TOP