ERIK arkitekter har hjulpet teamet bag Center A på Hvidovre Hospital med specialiserede opgaver inden for wayfinding, nudging og skiltning.
Wayfindingen er skabt ud fra det princip, at patientens rejse mod helbredelse allerede begynder i de vejledende instruktioner, der modtages i e-Boksen ved indkaldelsen. Trådt igennem svingdøren på Kettegårds Allé, guider omgivelserne patienten videre i forløbet.
Instruktionerne hjemme fra skærmen afspejles i designet af pyloner, skiltning og gulv-nudging, der er integreret i hospitalets arkitektur og tilpasset farvesætningen og den kunstneriske udsmykning, der også understøtter bevægelsen gennem centeret.
På baggrund af Center for Ejendommes indledende arbejde er vi gået ind i opgaven med at analysere og kvalitetssikre bevægelsen igennem Center A. Vi har sikret, at skilte er placeret, så de møder patienter og besøgende, hvor der er behov for guidning.
Ofte er et skilt og en oversigtsplan abstrakte forklaringer. Som modtager, skal man derfor normalt kunne knække koden for at få information ud af disse. Vi har stillet os omvendt, og arbejdet efter at gøre det abstrakte konkret.
Farvesætningen på en vægtavle genkendes f.eks. ”en til en” på en pylon og farver i vægtavlerne afspejles desuden i centerets vægge, der har hver sin kulør for de fire verdenshjørner.
ERIK arkitekter har siden 2021 og frem til 2024, med udgangspunkt i Region Hovedstadens skilte- og designmanual, implementeret løsninger, der støtter patienterne på deres vej mod helbredelse.
Den omfattende koordinering mellem Hvidovre Hospitals eksisterende og nye skiltning har været en logistisk opgave, der også har involveret farvevalg og formgivning, der lever op til bygherrens detaljerede designkrav. Denne gennemførte vejledning er en varm hånd til tryghed og hjælper både patienter og pårørende igennem Center A.
ERIK arkitekter bringer mange års erfaring og landsdækkende ekspertise inden for sundhedsbyggeri, wayfinding og universelt design med ind i opgaven.
Hospitalet har besluttet at omdøbe centrene fra latinske til danske navne. Dette tiltag er tænkt som en service for patienter og pårørende, men har også udgjort en spændende udfordring for os som rådgivere.
Den nye tilbygning på Kettegård Allé omfatter blandt andet et nyt barselsafsnit, opdaterede rammer til Afdeling for Børn og Unge samt Afdeling for Hjertesygdomme, og en ny akutmodtagelse i kælderen, hvor ambulancer kan køre direkte ind under tag. De samlede afdelinger, herunder ambulatorier og sengeafsnit, udgør i alt 31.400 m².
Udvidelsen af Hvidovre Hospital er en del af Region Hovedstadens Hospitals- og Psykiatriplan 2020 og udgør et af seks byggeprojekter, hvor hospitaler og psykiatrien enten bygges om eller nybygges.
LINK Arkitektur og Schmidt Hammer Lassen Architects har været hovedrådgivere på projektet, mens Kragh & Berglund har stået for landskabsdesignet i gårdhaverne og omkring den nye tilbygning og helhedsplanen for Hvidovre Hospital. Projektet er udført under Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter.
OMFANG
31.400 m2
ANVENDELSE
Hospital
ADRESSE
Kettegårds Allé, Hvidovre
BYGHERRE (På wayfinding)
Center for Ejendomme
YDELSE
Bygherrerådgivning