DK

Det nye Sundhedscenter Haderslev bliver en oplevelsesrig ramme for patienter, pårørende og personalet. Sundhedscenter Haderslev er for alle, og bliver et attraktivt og inspirerende sted at komme. Huset udstråler en sanselighed og åbenhed, så man altid vil føle sig velkommen.

Det nye Sundhedscenter Haderslev bliver en oplevelsesrig ramme for patienter, pårørende og personalet. Sundhedscenter Haderslev er for alle, og bliver et attraktivt og inspirerende sted at komme. Huset udstråler en sanselighed og åbenhed, så man altid vil føle sig velkommen.

Der er lagt vægt på den menneskelig skala i bygningen, så patienter og personale kan mødes i tryghed. Det er en overskuelig bygning, som er i tæt kontakt og dialog med det grønne. Her skal være rar og uhøjtidelig stemning råde. Der er valgt materialer, der kan tåle at blive brugt. Det er på en gang robust, råt og forfinet. Spændende overskuelige rumligheder om det liv, der skal leves i huset.

Vi har fordelt vores funktioner på etagerne efter forskellige grader af offentlighed. Huset er inddelt i zoner, som afspejler mødet mellem patienter og personale. Sundheds- og sansehaven på syd skråningen indeholder frodige haverum med frugttræer og bærbuske, og hvor jorden er dækket af urter og krydderurter. Endvidere er der mistbænke, måske nogle små drivhuse, mistbænke, espalier med f.eks. frugttræer, vindruer og slyngplanter. Her er fuglekasser og bistader. Haverne forbindes med trapper og ramper.

 

  • Projektperiode 2015 - 2017
  • Omfang 4.310 m²
  • Byggesum 71,5 mio. kr.
  • Anvendelse Sundhedscenter
  • Adresse Clausensvej 5, 6100 Haderslev
  • Bygherre Region Syddanmark og Haderslev Kommune
  • Ydelse Totalrådgivning
  • Arkitekt ERIK arkitekter
  • Ingeniør DRIAS Rådgivende ingeniører AS, Esbensen
  • Udbudsform Fagentreprise

KONTAKTPERSON:

Camilla Heering

Sundhedschef

T [+45] 6165 5064

che@erik.dk

TILBAGE TIL TOP