Efter ønske om at samle kommunens administrative funktioner er Horsens Kommune flyttet ind i nye transformerede lokaler, der tidligere har fungeret som undervisningslokaler for VIA University College.
ERIK arkitekter har fungeret som bygherre- og arkitektrådgiver i projektet, hvor der har været en stor grad af behovsafklaring og brugerinddragelse for at kunne leve op til de forskellige afdelinger i Horsens Kommunes behov. Med ideen om demokratisk medbestemmelse har de forskellige afdelinger desuden haft mulighed for at vælge elementer i indretningen ud fra deres egne ønsker.
Transformationen fra undervisning til rådhus er sket med udgangspunkt i de eksisterende bygningers præmisser. Fire ud af syv blokke er renoveret ud fra tekniske, arkitektoniske og funktionelle analyser af den eksisterende bygning ligesom luft- og lysforhold er tilpasset de enkelte fløje. Det nye Rådhus er arbejdsplads for ca. 1000 medarbejdere med både kontorer, møderum og et stort åbent fællesrum til borgere og medarbejder, hvor der er højt til loftet, masser af lys og forskellige opholdszoner.
Horsens Kommune har i projektet haft fokus på cirkulær økonomi, og derfor er så meget som muligt af de gamle bygninger bevaret. Den gamle klasseværelsesstruktur er bevaret og omdannet til storrumskontorer, bygningens dybe arealer, som ikke tilbød nok dagslys til arbejdspladser, er ombygget til samarbejdsområder og møderum. Eksisterende foldevægge er genbrugt og overflader er renoveret efter behov.
Med ombygningen er der skabt en mere moderne arbejdsplads, der understøtter arbejdsformer og krav til medarbejdere, vidensdeling og interaktion på tværs af afdelinger og fagområder.
Omfang
25.000 m² ombygning
Anvendelse
Rådhus
Adresse
Horsens
Bygherre
Horsens Kommune
Ydelse
Arkitekt- og bygherrerådgivning
Samarbejdspartnere
Nordstern ApS, Sweco Denmark A/S