Klarahus

klarahus
En grøn oase med madglæde og følelsen af hjemlighed i fokus.

Midt på Nørrebro i København gemmer sig en grøn oase. Her er Klarahus placeret side om side med andre bevaringsværdige bygninger og små hyggelige haverum. Den grønne plet midt i byen er kendt som ”De Gamles By,” da den samler en lang række plejehjem og ældreboliger, hvoraf Klarahus rummer 80 plejeboliger.

En tilbygning til det karakteristiske Klarahus bidrager til at understrege stedets sammenhæng med naturen og er derudover til stor gavn for stedets beboere. Med et synligt produktionskøkken centralt placeret i den nye tilbygning, viser man beboerne, at der lægges stor vægt på at skabe gode og sunde måltider og for på den måde, at sprede madglæde på plejecentret. De store glaspartier ud mod parken bevirker tillige at man kan spadsere forbi

Følelsen af hjemlighed, transparens og koblingen til naturen udenfor vinduerne, er centrale omdrejningspunkter og skaber sammenhæng med den gamle bygning, som rent praktisk er skabt via en enkel og elegant glasgang.

Store glaspartier nederst lukker lyset og naturen ind i rummet og lader bygningen være åben og imødekommende for alle forbipasserende, mens den øverste og grønne del af facaden sender tankerne hen på en smuk trækrone.

Projektperiode

2015-2018

Omfang

500 m²

Anvendelse

Produktionskøkken

Adresse

De Gamles By, 2200 København

Bygherre

Københavns Kommune

Ydelse

Totalrådgivning

Samarbejdspartnere

Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører og SLA

Vil du vide mere

bo jeppesen

Jeg er Bo

Arkitekt & Partner

2892 4692

Arkitekturen

Klarahus_Køkken
Klarahus
Klarahus
K├©benhavn_Klarahus_60
Klarahus
K├©benhavn_Klarahus_29

Byggeriets bæredygtighed

Bæredygtighed

Bygningens bæredygtighedsprofil er også tænkt ”grøn”. De grønne facader virker naturlig kølende, og samtidigt er de Danmarks første facader, som er 100 % integreret i et LAR-projekt. Fra hele plejehjemmets store tagareal opsamles regnvandet i store tanke, og vandets bruges til automatisk at vande facadernes biotoper og det grønne tag. Overskudsvandet fra vanding af facaderne ledes til et lille spejlbassin, der adskiller køkken og fælles opholdsrum i tilbygningen, og dermed skaber en naturlig opdeling af de to rumligheder uden tunge vægge.

Næste projekt

Tårs Vandtårn

Nyt liv og nye funktioner samler og styrker det lokale fællesskab.

tårs vandtårn

Klarahus

Klarahus

En grøn oase med madglæde og følelsen af hjemlighed i fokus.

Projektperiode

2015-2018

Omfang

500 m²

Anvendelse

Produktionskøkken

Adresse

De Gamles By, 2200 København

Bygherre

Københavns Kommune

Ydelse

Totalrådgivning

Samarbejdspartnere

Strunge Jensen Rådgivende Ingeniører og SLA

klarahus
Klarahus_Køkken
Klarahus
Klarahus
K├©benhavn_Klarahus_60
Klarahus
K├©benhavn_Klarahus_29